Als je op vakantie gaat naar IJsland wil je dit natuurlijk goed voorbereiden. Dit kan gewoon via internet, maar ik vind het super leuk om er een reisgids bij te pakken. Dat hoort ook een beetje bij de voorpret toch? Het aanbod aan reisgidsen is echter gigantisch, dus ook voor IJsland. Vandaar dat ik voor jou de 5 beste reisgidsen voor je reis naar IJsland even op een rijtje heb gezet. 

De 5 beste reisgidsen voor je reis naar IJsland

1. Vleugje IJsland; de ultieme reisgids voor de ringweg

Aangezien ik zelf ook meerdere e-books heb geschreven over reizen naar IJsland, kan deze reisgids voor de ringweg zeker niet ontbreken. Hierin staan alle bezienswaardigheden (en hidden gems!) beschreven die langs de ringweg te vinden zijn. De ringweg is de hoofdweg van IJsland die je in een rondje om het hele land brengt. De weg is dik 1300 kilometer lang. Daarnaast beveel ik je de beste hotels en restaurants in de omgeving aan. Handig toch? Kortom ontbreekt er niets aan deze reisgids als je de hele ringweg gaat rijden. 

2. Lonely Planet Iceland

Deze Engelstalige reisgids is precies zoals je dat van de Lonely Planet boeken bent gewend. Het boek is uitgebracht in januari 2022 en bevat veel informatie over de bezienswaardigheden op IJsland. Daarnaast staan er ook routekaarten in. Het boek is Engelstalig.

3. Rother wandelgidsen – IJsland

Deze uitgebreide wandelgids bevat 55 geweldige wandelingen door heel IJsland. Van eenvoudige wandelingen tot zwaardere hoogte tochten voor de gevorderde wandelaar. De wandelroutes zijn voorzien van betrouwbare routebeschrijvingen, gedetailleerde wandelkaarten en informatieve hoogteprofielen. De reisgids leidt je langs de ringweg naar de Hooglanden (waaronder Þórsmörk en Landmannalaugar), Skaftafell, Ásbyrgi en het Mývatn meer. Als je veel wil wandelen in IJsland dan kan deze reisgids niet ontbreken. 

4. Trotter IJsland

Trotter staat bekend om de reisgidsen over landen van de hele wereld. Deze leuke en informatieve reisgids laat je veel mooie plekken op IJsland zien. Het boek bevat meer dan 300 pagina’s met toepasselijke foto’s. 

Lonely Planet Iceland’s Ring Road

Deze reisgids van de Lonely Planet heb ik vorig jaar voor mijn verjaardag gekregen. Het is een erg handige reisgids en compact om mee te nemen. De reisgids is uitgebracht in april 2022 en is Engelstalig. Je leest er meer over de activiteiten die je langs de ringweg kunt doen.

Mijn persoonlijke tips en ervaringen in IJsland

Lees in mijn e-books alles wat je moet weten voor jouw IJsland reis.

Schrijf je in voor de Vleugje IJsland nieuwsbrief

Op de hoogte zijn van het laatste IJslandse nieuws, het weer of leuke feestdagen? Ik stuur je graag maximaal 1 keer per week een nieuwsbrief met interessante informatie over IJsland. Laat je gegevens hieronder achter en klik op inschrijven.

2 reacties op “De 5 beste reisgidsen voor je reis naar IJsland

 1. Françoise Opsomer zegt:

  Hé Chayenne,
  Ik overweeg een reis naar Ijsland voor enkele maanden. Ik heb (nog) geen vraag ik ga jouw informatie gewoon n beetje volgen.
  Ter info: in 2021-2022 ben ik zeven maanden in het hoge Noorden vertoefd (van sept tem maart, “op zoek naar winter”) en de voorbije winter opnieuw voor drie maanden (nov tem feb).
  Beide keren met eigen 4×4, beide keren alleen, behalve voor enkele losse weken dat mijn partner kwam overgevlogen.
  Vriendelijke groeten,

  • Chayenne zegt:

   Hee Françoise,

   Wat leuk dat je al 7 maanden in het hoge noorden bent geweest. Dan is IJsland inderdaad een leuke volgende stap!
   Mocht je vragen hebben dan hoor ik het graag. Veel succes met de voorbereidingen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *