Als je op vakantie gaat naar IJsland wil je dit natuurlijk goed voorbereiden. Dit kan gewoon via internet, maar ik vind het super leuk om er een reisgids bij te pakken. Dat hoort ook een beetje bij de voorpret toch? Het aanbod aan reisgidsen is echter gigantisch, dus ook voor IJsland. Vandaar dat ik voor jou de 5 beste reisgidsen voor je reis naar IJsland even op een rijtje heb gezet.

Vleugje IJsland; de ultieme reisgids voor de ringweg

Aangezien ik zelf ook meerdere e-books heb geschreven over reizen naar IJsland, kan deze reisgids voor de ringweg zeker niet ontbreken. Hierin staan alle bezienswaardigheden (en hidden gems!) beschreven die langs de ringweg te vinden zijn. De ringweg is de hoofdweg van IJsland die je in een rondje om het hele land brengt. De weg is dik 1300 kilometer lang. Daarnaast beveel ik je de beste hotels en restaurants in de omgeving aan. Handig toch? Kortom ontbreekt er niets aan deze reisgids als je de hele ringweg gaat rijden.

ANWB ontdek IJsland reisgids

Dit was mijn eerste reisgids over IJsland en ik werd direct verliefd op het land. Deze mooie plaatjes moest ik gewoon in het echt zien! Wat ik vooral handig vind is de uitvouwbare kaart achterin de reisgids. Hierop had ik alle bezienswaardigheden gemarkeerd, zodat ik een beeld kreeg waar alles te vinden was. Je vindt er ook veel informatie over de Vikingen die IJsland voor het eerst ontdekten in de 9e eeuw en de cultuur.

Rother wandelgidsen – IJsland

Deze uitgebreide wandelgids bevat 55 geweldige wandelingen door heel IJsland. Van eenvoudige wandelingen tot zwaardere hoogte tochten voor de gevorderde wandelaar. De wandelroutes zijn voorzien van betrouwbare routebeschrijvingen, gedetailleerde wandelkaarten en informatieve hoogteprofielen. De reisgids leidt je langs de ringweg naar de Hooglanden (waaronder Þórsmörk en Landmannalaugar), Skaftafell, Ásbyrgi en het Mývatn meer. Als je veel wil wandelen in IJsland dan kan deze reisgids niet ontbreken.

Trotter IJsland

Trotter staat bekend om de reisgidsen over landen van de hele wereld. Deze leuke en informatieve reisgids laat je veel mooie plekken op IJsland zien. Het boek bevat meer dan 300 pagina’s met toepasselijke foto’s.

Lonely Planet Iceland

Deze Engelstalige reisgids is precies zoals je dat van de Lonely Planet boeken bent gewend. Het boek is uitgebracht in januari 2022 en bevat veel informatie over de bezienswaardigheden op IJsland. Daarnaast staan er ook routekaarten in.

Mijn persoonlijke tips en ervaringen in IJsland

Lees in mijn e-books alles wat je moet weten voor jouw IJsland reis.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.