In IJsland is het weer zeer onvoorspelbaar. Je kunt alle seizoenen op één dag meemaken. Het landschap kan ruig zijn en landelijk. Als je gaat rondreizen in IJsland ga je waarschijnlijk ook lange wandelingen maken naar watervallen of vulkanen toe. Deze wandelingen wil je natuurlijk wel op goede wandelschoenen maken, zodat je jezelf niet bezeerd. Met de wandelschoenen van onderstaande lijst ga je goed voorbereid op reis naar het fantastische IJsland! 

Beste wandelschoenen voor vrouwen

Quechua bergwandelschoenen 

Deze wandelschoenen van Quechua zijn geschikt voor bergwandelingen. Gezien het in IJsland veel kan regenen zijn waterdichte schoenen zeker een aanrader. Deze schoenen houden je voeten drie uur lang droog in alle weersomstandigheden. 

Ze zijn comfortabel en beschermen je voeten door de demping in de zool. Er zit maarliefst 4 mm profiel op de rubberen zool waardoor je niet zomaar uitglijdt. Door het hoge model zijn je enkels extra gestabiliseerd en kun je niet zomaar omzwikken. De schoenen zijn super licht en wegen maar 400 gram per schoen (maat 39). 

Quechua waterdichte bergwandelschoen

Lowa wandelschoenen

Deze mooie, soepele wandelschoenen van Lowa zijn jouw steun en toeverlaat tijdens het wandelen in IJsland. Ze zijn waterdicht én ademend. Ze hebben een uitstekende grip en een leren bovenwerk. Ga je naar de Hooglanden of maak je écht zware trektochten? Dan zijn deze schoenen minder geschikt. 

Lowa wandelschoen

Quechua waterdichte sneeuwschoenen

Deze schoenen van Quechua heb ik vorig jaar aangeschaft voor mijn reis naar IJsland. Ze zijn geschikt voor de wintermaanden, zijn heerlijk warm en bieden zo veel steun. De schoenen zijn ideaal voor bergwandelingen en wandelingen door de sneeuw. Ze hebben super veel grip en zijn slipvast. Van deze wandelschoenen ga je zeker geen spijt krijgen 🙂 

Quechua waterdichte sneeuwschoenen

The North Face wandelschoenen

Deze wandelschoenen van the North Face zien eruit als een toffe sneaker. Ze zijn perfect voor je reis tijdens de zomermaanden in IJsland. De schoenen zijn waterdicht en bieden veel grip tijdens hikes en op onverharde paden. 

The North Face wandelschoenen

Beste wandelschoenen voor heren

Quechua waterdichte sneeuwschoenen

Deze warme en waterdichte wandelschoenen van Quechua zijn ideaal voor wandelingen van november t/m maart in IJsland. De schoenen hebben veel grip door maarliefst 5 mm zoolprofiel.

Quechua waterdichte sneeuwschoen

Meindl wandelschoen

Deze stevige, waterdichte wandelschoen van Meindl is een echte allrounder. Je kunt ermee wandelen op heuvelachtige terreinen, natte bosgebieden en uitgestrekte heiden.

Meindl wandelschoen

Lowa wandelschoen

Deze waterdichte wandelschoen van Lowa is geschikt voor lange wandeltochten in het middelgebergte. Ideaal dus voor de meeste wandelingen die je in IJsland gaat maken.

Lowa waterdichte en ademende wandelschoen

Merrell wandelschoenen

Deze wandelschoenen van Merell zijn geschikt voor lange en intensieve wandelingen. Ze zijn erg comfortabel, waterdicht, licht en hebben veel grip.

Comfortabele en waterdichte wandelschoen van Merrell

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *