Je reis naar IJsland is eigenlijk niet compleet zonder (‘s avonds) wat leuke spellen te doen met je reisgezelschap. Ik vind het altijd super leuk om spellen te doen op vakantie, ook al ben ik stiekem een slechte verliezer haha. Grote bordspellen zoals Monopoly of de Kolonisten van Catan zijn heel leuk, maar niet zo makkelijk mee te nemen. In deze blog vind je de 10 leukste spellen om mee op reis te nemen. 

De 10 leukste spellen voor je reis naar IJsland

1. 1000 bommen en granaten

1000 bommen en granaten is een heel leuk dobbelspel voor jong en oud. Je probeert met 8 dobbelstenen zoveel mogelijk dezelfde symbolen te dobbelen. Je moet veel geluk hebben om te winnen. Geschikt voor 2-5 personen en kinderen vanaf 6 jaar. 1000 bommen en granaten is op dit moment mijn lievelingsspel om thuis te spelen, maar ook om mee op vakantie te nemen. Echt een aanrader. 

2. Saboteur; het duel

De saboteur; het duel is geschikt voor 2 personen, maar je kunt het ook alleen spelen. Ik speel dit spel graag thuis met mijn vriend. Je moet zoveel mogelijk goudstukken zien te verzamelen. Hierbij kun je elkaar lekker dwars zitten door gesloten deuren of een trol in de weg te plaatsen. De spelregels van de standaard versie van de saboteur gelden hierbij ook gewoon. Echt een aanrader! 

3. Regenwormen 

Het spel regenwormen was voor mij lang onbekend, totdat ik het een tijdje terug bij vrienden speelde. Het is een heel leuk en compact dobbelspel geschikt voor kinderen vanaf 8 jaar en natuurlijk ook volwassenen. Het doel is om zoveel mogelijk regenwormen te verzamelen. Het is een spel waarbij je vooral veel geluk moet hebben en tactiek een beetje op de achtergrond ligt. 

4. Rummikub 

Deze reiseditie van het bekende Rummikub spel is super makkelijk mee te nemen in je koffer. Je kunt het spel met 2-4 personen spelen en het doel is om als eerste alle cijfers op tafel te leggen in een kloppende reeks getallen. Ik hou van Rummikub en speel het ook wel eens online. 

5. Machi Koro

Bij het spel Machi Koro moet je met behulp van je dobbelsteen en kaartjes de grootste stad bouwen. Het is geschikt voor kinderen vanaf 12 jaar en je kunt het met 2-4 spelers spelen. Het is een strategisch spel dat makkelijk te begrijpen is. Dit maakt het echter niet minder leuk! 

6. Sushi Go

Sushi go is super leuk voor iedere sushi liefhebber! Het is een snel en simpel kaartspel, leuk voor jong en oud. Het is geen spel dat je uren achter elkaar kunt spelen. Je kunt het met 2-5 personen spelen en te spelen met kinderen vanaf 8 jaar. 

7. Beverbende

Bij het spannende en tactische geheugenspel beverbende moet je zo min mogelijk strafpunten krijgen. Je kunt het spel spelen met kinderen vanaf 6 jaar en met 2-6 personen. Je mag 2 van de 4 kaarten die voor je liggen bekijken en je moet onthouden welke actie je met die kaart kunt uitvoeren. 

8. Uno

Oké, het Uno kaartspel is bij de meeste mensen wel bekend, maar oooh zo leuk en makkelijk om mee op reis te nemen. Je kunt je tegenspelers lekker pesten en de potjes duren ook niet zo lang. Het spel is geschikt voor 2-10 spelers en kan door kinderen vanaf 7 jaar gespeeld worden. Er is ook een junior versie van dit kaartspel. 

9. Vlotte geesten

Vlotte geesten is een leuk en spannend spel voor kinderen en volwassenen. Er staan 5 voorwerpen in een kring op tafel. Als de speler die aan de beurt is de bovenste kaart omdraait moet iedereen zo snel mogelijk het goede voorwerp van de tafel grijpen (in de juiste kleur). Als er op de kaart geen voorwerp in de juiste kleur staat, moeten de spelers het voorwerp pakken dat niet op de kaart staat en waarvan de kleur ook niet op de kaart te zien is. Geschikt voor kinderen vanaf 6 jaar en voor 2-8 spelers. 

10. Moddervarkens

In het spel moddervarkens spelen je varkens lekker in de modder. Je moet proberen de varkens van je tegenstander te wassen zodat ze schoon zijn. Als jij uiteindelijk alleen maar moddervarkens op tafel hebt liggen en geen schone win je het spel. Ga dat varkentje maar eens wassen 😉 Het spel is geschikt voor kinderen vanaf 7 jaar en voor 2-4 personen.

Mijn persoonlijke tips en ervaringen in IJsland

Lees in mijn e-books alles wat je moet weten voor jouw IJsland reis.

Schrijf je in voor de Vleugje IJsland nieuwsbrief

Op de hoogte zijn van het laatste IJslandse nieuws, het weer of leuke feestdagen? Ik stuur je graag maximaal 1 keer per week een nieuwsbrief met interessante informatie over IJsland. Laat je gegevens hieronder achter en klik op inschrijven.

6 reacties op “De 10 leukste spellen voor je reis naar IJsland

 1. Yvonne zegt:

  Uno en Rummikub hebben wij al een paar jaar als vaste reisspellen. Verveelt nog steeds niet, hoewel we ze voor onze huidige reis vergeten zijn. We reizen dus even spellen-loos, nog niet gemist tot dusver. 🙂

 2. Carolien zegt:

  Ik ben gek op spelletjes, helaas houdt mijn vriend niet van spelletjes. Misschien kan ik ‘m toch overhalen met een van deze spelletjes. Of ik kies voor Saboteur, dan kan ik ook alleen spelen, handig!

  • Chayenne zegt:

   Hee Carolien,
   Dat is jammer zeg. Het is altijd zo gezellig om spelletjes te spelen op vakantie. De saboteur; het duel is mijn favoriet! En anders die inderdaad maar alleen spelen…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *