Zoals je misschien al hebt gelezen is het weer in IJsland erg onvoorspelbaar. Het ene moment kan het heerlijk zijn met een zonnetje, vijf minuten later stromende regen met een harde wind. Het weer is ook erg afhankelijk van de maand waarin je naar IJsland reist. Toch heb je altijd thermoshirts nodig, ook in de zomermaanden. Veel laagjes aan- en uittrekken is the key! Zorg sowieso voor een waterdichte regenbroek en regenjas en stevige wandelschoenen. In deze blog vind je de beste thermoshirts, zodat jij het in ieder geval niet koud krijgt op het fantastische IJsland 🙂

5 beste thermoshirts voor dames

1. Merinoshirt met ritskraag voor bergtrekking 

Dit thermoshirt van Forclaz is verkrijgbaar bij Decathlon. Het bevat 48% merinowol, waardoor het nare geurtjes voorkomt en heerlijk warm is. Dit thermoshirt heb ik zelf en het is echt heerlijk warm. Je kunt de rits ver openen, zodat je het thermoshirt makkelijk aan- en uit kan doen. 

2. Icebreaker 200 Oasis LS Scoop thermoshirt 

Dit thermoshirt van Icebreaker is gemaakt van 100% merinowol. Merinowol is superlicht, zacht, jeukt niet, is niet zweterig, houdt je warm als het koud is en heeft de wonderbaarlijke eigenschap dat het geen geuren vasthoudt. 

Bekijk hier ook de bijbehorende thermolegging. 

3. Thermoshirt dames merinowol Wedze

Dit thermoshirt van Wedze bevat 54% merinowol. Hierdoor is het shirt super warm, maar toch heel luchtig. Het thermoshirt voert zweet goed af, waardoor er geen nare geurtjes ontstaan. Het wol van dit schaap jeukt niet.

4. Thermoshirt van Wedze 

Dit thermoshirt van Wedze is verkrijgbaar bij Decathlon. Het shirt is erg geschikt voor de maanden mei t/m september in IJsland en heeft een klein prijsje. Voor de wintermaanden adviseer ik je een thermoshirt met merinowol. Deze zijn toch echt een stuk warmer. 

5. Icebreaker 260 tech half zip thermoshirt

Dit thermoshirt van Icebreaker is gemaakt van 100% merinowol. Het shirt houdt je goed warm in de koudere maanden in IJsland. Je kunt gemakkelijk ventileren door de halve rits. 

5 beste thermoshirts voor mannen

1. Wedze thermoshirt met merinowol

Dit thermoshirt van Wedze bestaat uit 54% merinowol. Het merinowol houdt je lichaamstemperatuur bij warm of koud weer perfect onder controle. Door de halve rits kun je gemakkelijk ventileren. 

2. Merino thermoshirt voor skiën heren 900 opstaande kraag marineblauw

Dit heerlijk warme thermoshirt van Wedze is gemaakt van 100% merinowol. De wol van het merinoschaap kriebelt niet en staat bekend om zijn zweetafvoer. Zo voorkom je nare luchtjes en blijf je de hele dag warm.

3. Jack Wolfskin Sky thermoshirt

Dit thermoshirt van Jack Wolfskin is functioneel en comfortabel. Het shirt is gemaakt van 100% polyester. Door de QMC technologie droogt het thermoshirt snel en beschermt het je tegen afkoelen. 

4. Icebreaker 260 tech half zip thermoshirt

Dit thermoshirt van Icebreaker is gemaakt van 100% merinowol. Merinowol is superlicht, zacht, jeukt niet, is niet zweterig, houdt je warm als het koud is en heeft de wonderbaarlijke eigenschap dat het geen geuren vasthoudt.

5. Wedze thermoshirt

Dit thermoshirt van Wedze is verkrijgbaar bij Decathlon. Het shirt is geschikt voor temperaturen tussen de gemiddelde temperaturen in IJsland, dus voor de maanden mei t/m september. In die andere maanden is een merinowollen thermoshirt echt noodzakelijk. Het shirt zit erg strak om wrijving te voorkomen.

Mijn persoonlijke tips en ervaringen in IJsland

Lees in mijn e-books alles wat je moet weten voor jouw IJsland reis.

Schrijf je in voor de Vleugje IJsland nieuwsbrief

Op de hoogte zijn van het laatste IJslandse nieuws, het weer of leuke feestdagen? Ik stuur je graag maximaal 1 keer per week een nieuwsbrief met interessante informatie over IJsland. Laat je gegevens hieronder achter en klik op inschrijven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *