Je gaat op vakantie naar IJsland en hebt besloten dat vertrekken vanaf Schiphol het handigst en/of het goedkoopste is. Je hebt je vlucht geboekt en moet nog een belangrijke beslissing nemen: hoe ga je naar de luchthaven en waar ga je parkeren bij Schiphol?

Naar Schiphol met de auto

Als je ervoor kiest om met de auto naar Schiphol te gaan, zijn er verschillende mogelijkheden om je auto te parkeren. Je kunt ervoor kiezen om te parkeren op de luchthaven zelf of om te parkeren bij een van de vele parkeerterreinen in de buurt van de luchthaven. Hieronder zal ik de verschillende opties voor het parkeren bij Schiphol bespreken, zodat je een weloverwogen keuze kunt maken. Het is ook mogelijk om met de trein naar Schiphol te gaan, maar persoonlijk vind ik dat niet handig, omdat de vliegtijden van en naar IJsland niet aansluiten op de tijden dat de treinen rijden in Nederland. Heb je nog geen vliegtickets? Boek hier je vliegtickets naar IJsland.

Parkeren op Schiphol zelf

Als je ervoor kiest om te parkeren op Schiphol zelf, zijn er verschillende parkeermogelijkheden beschikbaar. Zo kun je kiezen voor P1, P2 of P3. Deze parkeerterreinen liggen allemaal op loopafstand van de vertrekhal en zijn dus erg handig als je snel en gemakkelijk wilt parkeren.

P1 is de duurste optie en biedt overdekte parkeerplaatsen. P2 en P3 zijn iets goedkoper en bieden onoverdekte parkeerplaatsen. Als je kiest voor P2 of P3 moet je er rekening mee houden dat je nog een stukje moet lopen naar de vertrekhal.

Parkeerplaats op Schiphol boeken

Als je naar IJsland gaat raad ik je aan om bij P3 lang te parkeren. Ik zet de auto hier altijd en het is er zo goed geregeld. Vorig jaar konden we er zelfs onze koffers al afgeven, zodat we deze niet mee in de bus hoefden te slepen (alleen bij Transavia).

Boek hier je parkeertickets voor P3 lang parkeren op Schiphol.

Voordelen parkeren op Schiphol

Het voordeel van parkeren op Schiphol zelf is dat je zeker weet dat je auto veilig staat. De parkeerterreinen zijn goed beveiligd en er zijn altijd medewerkers aanwezig. Ook hoef je je geen zorgen te maken over het vinden van een parkeerplek, aangezien er altijd voldoende plekken beschikbaar zijn. Vanaf P2 en P3 rijden er bussen, zodat je niet ver met je koffer hoeft te lopen. Ideaal! De bus vertrekt iedere 10 minuten, waardoor je ook niet heel lang hoef te wachten.

Nadelen parkeren op Schiphol

Het nadeel van parkeren op Schiphol zelf is dat het vrij duur is. Vooral als je voor P1 kiest, betaal je veel geld voor een parkeerplek. Daarnaast moet je er rekening mee houden dat je nog een stukje moet lopen naar de vertrekhal, wat vervelend kan zijn als je veel bagage hebt.

Parkeren bij een parkeeraanbieder in de buurt van Schiphol

Een andere optie is om te parkeren bij een parkeeraanbieder in de buurt van Schiphol. Het voordeel van deze optie is dat het goedkoper is dan parkeren op Schiphol zelf. Daarnaast bieden veel parkeeraanbieders een shuttle service aan, waarmee je snel en gemakkelijk naar de vertrekhal wordt gebracht.

Het nadeel van parkeren in de buurt van Schiphol is dat je niet zeker weet of je auto veilig staat. Hoewel veel parkeeraanbieders beweren dat ze goed beveiligde parkeerterreinen hebben, is dit niet altijd het geval. Daarnaast moet je er rekening mee houden dat je afhankelijk bent van de shuttle service, wat vervelend kan zijn als je op tijd op de luchthaven moet zijn. Ik zou dus altijd aanraden om op Schiphol zelf te parkeren als je auto je dierbaar is 😉

Tips voor parkeren bij Schiphol

Als je ervoor kiest om met de auto naar Schiphol te gaan, zijn er enkele tips die je kunt volgen om ervoor te zorgen dat je parkeerervaring soepel verloopt:

  • Reserveer je parkeerplaats ruim van tevoren. Zo weet je zeker dat er een parkeerplaats beschikbaar is en hoef je niet op het laatste moment nog op zoek te gaan naar een parkeerplek.
  • Houd rekening met de reistijd. Zorg ervoor dat je ruim op tijd vertrekt, zodat je niet in de file komt te staan en je je vlucht mist. Ook het parkeren en wachten op de bus neemt wat tijd in beslag.
  • Neem foto’s van je auto voordat je hem achterlaat. Zo kun je bewijzen dat eventuele schade aan je auto niet door jou is veroorzaakt. En het is ook handig om je auto weer terug te vinden haha.
  • Laat geen waardevolle spullen achter in je auto. Zo voorkom je dat je het slachtoffer wordt van diefstal

Mijn persoonlijke tips en ervaringen in IJsland

Lees in mijn e-books alles wat je moet weten voor jouw IJsland reis.

Schrijf je in voor de Vleugje IJsland nieuwsbrief

Op de hoogte zijn van het laatste IJslandse nieuws, het weer of leuke feestdagen? Ik stuur je graag maximaal 1 keer per week een nieuwsbrief met interessante informatie over IJsland. Laat je gegevens hieronder achter en klik op inschrijven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *