Wat zijn de beste restaurants in Reykjavík, waarbij je daarna geen pijn aan je portemonnee hebt? Er zijn hier zoveel goede restaurants dat het heel moeilijk is om een keuze te maken. Vooral als je niet veel tijd in Reykjavík doorbrengt tijdens je vakantie. Lees hier meer over de leukste museums van Reykjavík.

Traditioneel IJslands eten zoals lamsvlees en vis staat nog vaak op de menukaarten van de beste restaurants in Reykjavík. Er wordt echter ook steeds meer vegetarisch en veganistisch gekookt. 

10 beste betaalbare restaurants in Reykjavík

Jörgensen Kitchen & Bar

Dit is een modern restaurant, gelegen aan de winkelstraat Laugavegur. De menukaart is zeer uitgebreid, waardoor er voor iedereen wat lekkers is. Er wordt gekookt met verse lokale IJslandse ingrediënten. Je kunt er salades, burgers, pasta, risotto, vlees- en visgerechten eten. En neem als toetje heel toepasselijk de chocolate lava cake 😉

Tip: Probeer wijn of een cocktail van de drankenkaart. 

Adres: Laugavegur 120, 101 Reykjavík

Kröst 

Kröst ligt in de foodhall ‘Hlemmur Mathöll’ in de populaire winkelstraat Laugavedur. Geniet van heerlijke vlees, vis en vegetarische gerechten bij Kröst. Je krijgt er ook veel gegrilde gerechten, die echt een aanrader zijn. 

Adres: Laugavegur 107, 105 Reykjavík, IJsland (Hlemmur Mathöll Foodhall)

Lamb street food

Lamb street food is een klein restaurant dat zich richt op verse, hoogwaardige ingrediënten. Je zou hierbij niet denken aan een veganistisch restaurant, maar dit restaurant staat voor cruelty- free. Zij kopen het lamsvlees in bij IJslandse boeren in de omgeving. Zij maken alles zelf van plantaardige sauzen tot vegan flatbread. De lamsgerechten worden geserveerd met zelfgemaakte sauzen en falafel. Wil je een echte gezonde hap? Ga dan zeker eten bij Lamb street food. 

Adres: Grandagarður 7, 101 Reykjavík

GOTT Reykjavík

Dit restaurant bevindt zich in het Reykjavík Consulaat Hotel in Hafnarstræti en is gespecialiseerd in gezond en lekker eten. Alle sauzen, stoofschotels, soepen, brood en gebak worden vers bereid. Je krijgt er ook vegan en vegetarische gerechten. 

Tip: probeer de steamed bun met bbq kip of eend. 

Adres: Hafnarstræti 17, 101 Reykjavík

Frederiksen Ale House

Ga naar dit restaurant voor lekker eten én een gezellige sfeer. De inrichting lijkt een beetje op een ouderwetse pub. Er zijn voldoende happy hour opties; ga voor een heerlijke cocktail of typische IJslandse biertjes. Het eten heeft een goede prijs- kwaliteitsverhouding en is erg lekker. Je kunt ook kiezen voor typische borrelhapjes, vegetarische en gegrilde gerechten.

Adres: Hafnarstræti 5, 101 Reykjavík

Gallerý Fiskur

In 1994 werd door de eigenaren van Gallerý Fiskur een viswinkel opgericht. Dit liep zó goed, dat zij na 8 jaar hier een restaurant van hebben gemaakt. Visgerechten staan centraal in het restaurant, maar er komen ook steeds meer vis- en vegegatische gerechten op het menu. Je kunt hier lunchen en dineren. Tip: probeer de lamb ribeye of de langoustine bisque. 

Adres: Nethylur 2, Reykjavík

Brass Kitchen & Bar

Brass kitchen & bar is een restaurant in het hart van Reykjavík en is gevestigd in het 4-sterren Aldahotel. Je krijgt hier salades, soep, burgers en vlees- en visgerechten. 

Tip: probeer de truffelburger als je eens iets vegetarisch wil eten. 

Adres: Laugavegur 66-68, Reykjavík

Potturin og Pannan

Dit restaurant biedt heerlijk eten voor een redelijke prijs. Maak kennis met traditionele IJslandse gerechten, zoals lamsvlees en zeevruchten. Je krijgt er echter ook heerlijke pizza’s, pasta en bbq gerechten.  

Je kunt hier lunchen en dineren. Het restaurant is zelfs 7 dagen per week geopend. 

Adres: Brautarholt 22, 105 Reykjavík

Reykjavík Fish Restaurant

De naam zegt het al; hier krijg je voornamelijk visgerechten. De enige buitenbeentjes zijn een kip/vega burger of lasagne met groenten. Als het gaat om de visgerechten zijn de fish & chips en arctic char (een soort zalm) echt aan te raden. Wil je iets écht traditioneels eten? Bestel dan de traditionele IJslandse Plokkari. Dit is een soort vis stoofpotje. Het betekent letterlijk geplukte vis. 

Adres: Tryggvagata 8, 101 Reykjavík

Messinn Seafood

Wil je gewoon lekker gekookte, goed gemaakte IJslandse vis en ook nog een grote portie? Ga dan uit eten bij Messinn, die alleen vis op het menu heeft en één veganistisch gerecht.

Je krijgt hier gewoon lekker eten met de focus op de smaak van elk ingrediënt. De belangrijkste visgerechten komen op een hete pan, met aardappelen en salade. Probeer de vis kieuwen als je eens iets nieuws wilt eten. 

Adres: Lækjargata 6B, 101, Reykjavík

2 reacties op “10 restaurants in Reykjavík; goede prijs en heerlijk eten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *