Wat zijn de beste restaurants in Reykjavík, waarbij je daarna geen pijn aan je portemonnee hebt? Er zijn hier zoveel goede restaurants dat het heel moeilijk is om een keuze te maken. Vooral als je niet veel tijd in Reykjavík doorbrengt tijdens je vakantie. Lees meer over de leukste museums van Reykjavík.

Traditioneel IJslands eten zoals lamsvlees en vis staat nog vaak op de menukaarten van de beste restaurants in Reykjavík. Er wordt echter ook steeds meer vegetarisch en veganistisch gekookt. De IJslandse bevolking is steeds bewuster bezig met het milieu door geothermische energie te gebruiken voor verwarming en om groente en fruit mee te telen. Daarnaast wordt er ook elektriciteit opgewekt doormiddel van waterkrachtcentrales. 

10 beste betaalbare restaurants in Reykjavík

1. Jörgensen Kitchen & Bar

De Jörgensen Kitchen & Bar is een modern restaurant, gelegen aan de winkelstraat Laugavegur. De menukaart is zeer uitgebreid, waardoor er voor iedereen wat lekkers is. Er wordt gekookt met verse lokale IJslandse ingrediënten. Je kunt er salades, burgers, pasta, risotto, vlees- en visgerechten eten. En neem als toetje heel toepasselijk de chocolate lava cake 😉

Tip: Probeer wijn of een cocktail van de drankenkaart. 

Adres: Laugavegur 120, 101 Reykjavík

Een populair gerecht van de menukaart van de Jörgensen kitchen & bar

2. Kröst 

Kröst ligt in de foodhall ‘Hlemmur Mathöll’ in de populaire winkelstraat Laugavedur. Geniet van heerlijke vlees, vis en vegetarische gerechten bij Kröst. Je krijgt er ook veel gegrilde gerechten, die echt een aanrader zijn. 

Adres: Laugavegur 107, 105 Reykjavík, IJsland (Hlemmur Mathöll Foodhall)

Een van de gerechten van de uitgebreide menukaart van Kröst

3. Lamb street food

Lamb street food is een klein restaurant dat zich richt op verse, hoogwaardige ingrediënten. Je zou hierbij niet denken aan een veganistisch restaurant, maar dit restaurant staat voor cruelty- free. Zij kopen het lamsvlees in bij IJslandse boeren in de omgeving. Zij maken alles zelf van plantaardige sauzen tot vegan flatbread. De lamsgerechten worden geserveerd met zelfgemaakte sauzen en falafel. Wil je een echte gezonde hap? Ga dan zeker eten bij Lamb street food. 

Adres: Grandagarður 7, 101 Reykjavík

De prachtige kleuren van de salades van Lamb street food

4. GOTT Reykjavík

GOTT Reykjavík bevindt zich in het Reykjavík Consulaat Hotel in Hafnarstræti en is gespecialiseerd in gezond en lekker eten. Alle sauzen, stoofschotels, soepen, brood en gebak worden vers bereid. Je krijgt er ook vegan en vegetarische gerechten. 

Tip: probeer de steamed bun met bbq kip of eend. 

Adres: Hafnarstræti 17, 101 Reykjavík

Een heerlijk gerecht van GOTT Reykjavík

5. Frederiksen Ale House

Ga naar het Frederiksen Ale House restaurant voor lekker eten én een gezellige sfeer. De inrichting lijkt een beetje op een ouderwetse pub. Er zijn voldoende happy hour opties; ga voor een heerlijke cocktail of typische IJslandse biertjes. Het eten heeft een goede prijs- kwaliteitsverhouding en is erg lekker. Je kunt ook kiezen voor typische borrelhapjes, vegetarische en gegrilde gerechten. Ben je een voetballiefhebber? Dan ben je hier op de juiste plek! Ze zenden regelmatig premier league wedstrijden uit op groot scherm. 

Adres: Hafnarstræti 5, 101 Reykjavík

Geniet van een heerlijke pastagerecht bij Frederiksen Ale House

6. Gallerý Fiskur

In 1994 werd door de eigenaren van Gallerý Fiskur een viswinkel opgericht. Dit liep zó goed, dat zij na 8 jaar hier een restaurant van hebben gemaakt. Visgerechten staan centraal in het restaurant, maar er komen ook steeds meer vis- en vegetarische gerechten op het menu. Je kunt hier lunchen en dineren. Tip: probeer de lamb ribeye of de langoustine bisque. 

Adres: Nethylur 2, Reykjavík

Geniet van heerlijke visgerechten bij Gallerý Fiskur

7. Brass Kitchen & Bar

Brass kitchen & bar is een restaurant in het hart van Reykjavík en is gevestigd in het 4-sterren Aldahotel. Je krijgt hier salades, soep, burgers en vlees- en visgerechten. 

Tip: probeer de truffelburger als je eens iets vegetarisch wil eten. 

Adres: Laugavegur 66-68, Reykjavík

De gezellige bar bij Brass Kitchen & Bar

8. Potturinn og Pannan

Potturinn og Pannan biedt heerlijk eten voor een redelijke prijs. Maak kennis met traditionele IJslandse gerechten, zoals lamsvlees en zeevruchten. Je krijgt er echter ook heerlijke pizza’s, pasta en bbq gerechten.  

Je kunt hier lunchen en dineren. Het restaurant is zelfs 7 dagen per week geopend. 

Adres: Brautarholt 22, 105 Reykjavík

Een grillgerecht van de menukaart van Potturinn og Pannan

9. Reykjavík Fish Restaurant

Bezoek het Rekjavík Fish Restaurant. De naam zegt het al; hier krijg je voornamelijk visgerechten. De enige buitenbeentjes zijn een kip/vega burger of lasagne met groenten. Als het gaat om de visgerechten zijn de fish & chips en arctic char (een soort zalm) echt aan te raden. Wil je iets écht traditioneels eten? Bestel dan de traditionele IJslandse Plokkari. Dit is een soort vis stoofpotje. Het betekent letterlijk geplukte vis. 

Adres: Tryggvagata 8, 101 Reykjavík

Het heerlijke traditionele IJslandse visstoofpotje van Reykjavík Fish Restaurant

10. Messinn Seafood

Wil je gewoon lekker gekookte, goed gemaakte IJslandse vis en ook nog een grote portie? Ga dan uit eten bij Messinn Seafood, die alleen vis op het menu heeft en één veganistisch gerecht.

Je krijgt hier gewoon lekker eten met de focus op de smaak van elk ingrediënt. De belangrijkste visgerechten komen op een hete pan, met aardappelen en salade. Probeer de vis kieuwen als je eens iets nieuws wilt eten. 

Adres: Lækjargata 6B, 101, Reykjavík

4 reacties op “10 restaurants in Reykjavík; goede prijs en heerlijk eten

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *