Vrijwel alle toeristen bezoeken het zuiden van IJsland tijdens hun reis. Hier is namelijk heel veel te beleven. Je kunt er gletsjerwandelingen maken, paardrijden op zwarte standen en puffins spotten bij Dyrholaey. Daarnaast kom je overal de mooiste watervallen tegen, zoals de Skógafoss, Kvernufoss en Seljalandsfoss. Kortom; het zuiden van IJsland kan niet ontbreken op je reisplanning. In het zuiden is eigenlijk maar één stadje te vinden waar je goed kunt uiteten en boodschappen kunt doen; Vík í Myrdal. Het is gemakkelijk om hier te overnachten, omdat je toch wel een hele dag nodig hebt om vanuit Reykjavík/Selfoss al tourend naar Vík te rijden en de zwarte stranden te bezoeken. Dan kun je 1 á 2 dagen later verder richting het oosten van IJsland. In deze blog heb ik voor jou de 5 beste restaurants in Vík geselecteerd.

De 5 beste restaurants in Vík

1. Haldorskaffi

Haldorskaffi is een knus restaurant met een uitgebreide menukaart. Je krijgt er verse forel, lamsvlees en de beste hamburgers; wij aten the President Wife en de Halldórsburger. Je kunt er ook pizza’s eten, maar als je echt voor pizza’s gaat zou ik eerder naar onderstaande Black Crust Pizzeria gaan. Verder krijg je er IJslandse biertjes, zoals verschillende soorten Einstök.

Halldorskaffi restaurant

2. Ströndin Bistro & Bar

Hier heb ik de lekkerste fish & chips van IJsland gegeten! De kabeljauw is kneitervers en wordt dagelijks gekocht van lokale vissers. Mocht je iets anders willen dan krijg je er ook zalm, stoofpotjes, hamburgers en pasta. Je hebt ook een mooi uitzicht op het strand van Vík en de basaltkolommen. En zeg nou zelf; dit ziet er toch heerlijk uit… 🙂

De beste fish & chips in IJsland

3. Smidjan Brugghus

Smidjan Brugghus is een brouwerij, pub en restaurant in één. Zij brouwen zelf de bieren die ze verkopen in het restaurant. Je krijgt er ook heerlijke cocktails! Wij aten de Dirty Fries en de Tasting Platter. Probeer ook het mango/passievrucht bier. Je vindt Smidjan Brugghus ook in Selfoss dat langs de golden circle route ligt.

De Tasting Platter en Dirty Fries bij Smidjan Brugghus

4. Black Crust Pizzeria

Bij Black Crust Pizzeria kun je de beste pizza’s van Vík en misschien wel heel IJsland eten. Probeer de Langoustine pizza of de Homemade Date pizza. De pizza’s zijn niet goedkoop, maar door de luxe ingrediënten is dit bijna een culinair hoogstandje haha.

5. The Soup Company

Heb je zin in een heerlijke portie soep met brood? Dan ben je bij The Soup Company aan het juiste adres! Bestel hun bestseller; Red Hot Lava Soup (een pittige soep met bief). Ze maken ook dagelijks een verse soep voor vegans en vegetariërs. De soepen worden in brood geserveerd, waardoor het ook nog super leuk uitziet. Je vindt The Soup Company naast de Icelandic Lava Show.

Ebooks

Ben jij op zoek naar goede e-books over IJsland? Dan ben je bij Vleugje IJsland op het juiste adres. Bekijk hier alle e-books.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.