Wil jij de mooiste watervallen, vulkanen en gletsjers zien? Wil je walvissen en papegaaiduikers spotten in hun natuurlijke habitat en genieten van de ultieme vrijheid? Kortom; ben jij op zoek naar avontuur? Dan is IJsland jouw perfecte reisbestemming!Wist je dat het erg gemakkelijk is om zelf je reis naar IJsland samen te stellen? Denk hierbij aan het zelf boeken van overnachtingen op de mooiste plekken en het huren van een auto om zelf te rijden. Het is ook mogelijk om een camper te huren. In deze blog vertel ik je alles over het zelf boeken van de vliegtickets naar het fantastische IJsland, zodat de basis van je reis alvast goed geregeld is 😉

Waar ligt IJsland? 

IJsland ligt in Europa, maar behoort niet tot de Europese Unie. In de volksmond behoort IJsland ook tot Scandinavië, maar strikt gezien behoort alleen Noorwegen, Zweden en Denemarken hiertoe. Op onderstaande kaart kun je zien waar IJsland ligt. Het is het meest westelijke eiland van Europa en Reykjavík is de meest noordelijke hoofdstad van Europa. 

IJsland is het meest westelijke land van Europa!

Hoe lang is het vliegen naar IJsland?

De hoofdstad van IJsland; Reykjavík, ligt op ruim 2.000 kilometer van Amsterdam verwijderd. Met de boot doe je hier ongeveer 3 dagen over, maar met het vliegtuig is het slechts 3 uurtjes! Afhankelijk van de zomer/wintertijd is het in IJsland twee of één uur eerder dan in Nederland. 

Welke luchthavens vliegen naar IJsland?

Afhankelijk van je woonplaats kun je bekijken welke luchthaven voor jou gunstig gelegen is. Ik woon zelf in zuid Limburg en vlieg het liefste via Düsseldorf of Brussel.  

Nederland

In Nederland kun je vanaf Schiphol in Amsterdam het gemakkelijkste naar IJsland vliegen. Dit kan het hele jaar door en er vliegt minimaal één vliegtuig per dag op en neer. Tussen juni en eind september kun je ook vanaf Rotterdam rechtstreeks naar Akureyri in het noorden van IJsland vliegen. Je kunt vanuit Nederland met Icelandair en Transavia naar IJsland vliegen. 

België

Als je in Brabant, Limburg of Zeeland woont kun je wellicht beter vanuit Brussel rechtstreeks naar Reykjavík vliegen. De vliegtijd bedraagt dan een half uurtje langer, namelijk 3,5 uur. Vanaf Brussel kun je vliegen met Icelandair en Play Airlines.

Duitsland

Als je in Limburg, Brabant of het oosten van Nederland woont kan het ook aantrekkelijk zijn om vanuit Duitsland naar IJsland te vliegen. Er zijn gemiddeld 5x per week rechtstreekse vluchten vanaf Düsseldorf naar Reykjavík tussen eind december en eind september. Je vliegt dan met Eurowings. 

Wat kost een vliegticket naar IJsland?

De kosten van een vliegticket naar IJsland kunnen erg verschillen van de maand waarin je naar IJsland gaat, de vliegmaatschappij en de vliegtijden. Icelandair is bijvoorbeeld een stuk luxer dan Transavia, waardoor deze tickets vrijwel altijd duurder zijn. Gemiddeld betaal je tussen de €250 en €400 voor een retourvlucht naar IJsland.

Vliegtickets boeken IJsland

Via Skyscanner kun je de retourvluchten van bovenstaande vliegmaatschappijen vergelijken. Hierbij krijg je inzicht in de prijzen en vliegtijden per vliegmaatschappij en kun je zo een goede keuze maken voor de basis van jouw reis naar IJsland.

Mijn persoonlijke tips en ervaringen in IJsland

Lees in mijn e-books alles wat je moet weten voor jouw IJsland reis.

Schrijf je in voor de Vleugje IJsland nieuwsbrief

Op de hoogte zijn van het laatste IJslandse nieuws, het weer of leuke feestdagen? Ik stuur je graag maximaal 1 keer per week een nieuwsbrief met interessante informatie over IJsland. Laat je gegevens hieronder achter en klik op inschrijven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *